Hoe lang is het voor iedereen geweest sinds dat ze op vakantie konden. Voor mij duurden het dik twee jaar. Twee jaar geleden kon ik namelijk vanwege persoonlijke omstandigheden niet op vakantie, en vorig jaar door corona kom niemand op vakantie. Voor veel mensen is twee jaar zonder vakantie heel vervelend, maar voor mij is het extra vervelend. Want ik hou er ontzettend veel van om op vakantie te gaan zodat ik dan foto’s kan nemen van de natuur. Als ik de natuur kan fotograferen raak ik helemaal tot rust. Natuurlijk kan ik ook in Nederland de natuurfotograaf uithangen, maar in het buitenland is het gewoon mooier. Daar zijn bergen, watervallen en grote valleien. Nederland beperkt zich tot een erg schattig weiland. Dit jaar ga ik terug naar Zuid-Frankrijk, naar het gebied waarin enorm lavendel velden staan. Dit is altijd een hot-spot voor fotografen. Omdat ik nu weer ga fotograferen mag ik weer nieuwe camera’s kopen. Ik weet al wat voor camera het gaat worden, namelijk een systeemcamera.

 

Wat is een systeemcamera?

Deze blog heet niet voor niets “kies eens voor iets extra’s”. Soms moet je jezelf even verwennen. Deze zomer ga ik dat doen met een systeemcamera. Een systeemcamera is perfect als je op reis een goede camera wilt meenemen. Een systeemcamera is een echte hybride camera. Een systeemcamera werkt met maar één sensor. Zodoende werkt de camera dus volledig digitaal. Dit heeft als groot voordeel dat je direct kan zien hoe je foto eruitziet. Je hoeft niet meer eindeloos te wachten totdat de foto eindelijk geladen is. Daarnaast is een systeemcamera goed in het geven van een directe scherpe foto. Zo kan in het moment hele scherpe foto’s maken. Ik wil heel graag een systeemcamera omdat ze compact en licht zijn. Dat maakt ze dus perfect om mee te nemen op vakantie. Ik hoef dus geen zwaar apparatuur mee te dragen elke keer als ik een foto wil maken.

 

Een camera-nerd

Ik durf best toe te geven dat ik een camera-nerd ben. Stiekem vind ik het ook heel erg leuk om de verschillende tussen de camera’s te zien. Je ziet namelijk wel degelijk het verschil tussen de foto’s van verschillende camera’s. Ik wil mijzelf heel graag deze vakantie belonen voor de afgelopen twee jaar. Een systeemcamera is voor mij dan het perfecte cadeau. Als u nog zoekt naar een camera die u mee kunt nemen op vakantie kunt u ook eens kijken naar een systeem camera.