Het voorjaar is in volle gang en de zomer moet nog beginnen maar voor je het weet staat de decembermaand weer voor de deur. December staat ieder jaar weer symbool voor gezelligheid, samenzijn en lekker eten en drinken. December is ook de maand dat veel werkende mensen tussen Kerst en Oud en Nieuw vrij zijn van hun werk. De ideale tijd om even tot rust te komen en te genieten van de dingen waar je de rest van het jaar misschien nog niet aan toegekomen bent. De decembermaand zal er dit jaar hopelijk weer uit gaan zien als vanouds als de pandemie weer onder controle is. We zullen dan weer gezellig thuis met elkaar de feestdagen doorbrengen. Ook het Sinterklaasfeest zal hopelijk weer als vanouds gaan verlopen.
Wie zoet is krijgt lekkers
Het Sinterklaasfeest maar ook de Kerstdagen staan toch ook wel bekend om het eten van heerlijke zoetigheden. De chocoladeletters, marsepein en de pepernoten zullen weer in veel huishoudens gegeten gaan worden. Steeds meer mensen gaan online hun pepernoten bestellen. Je hoeft niet naar een drukke winkelstraat en in de rij te gaan staan maar je kunt het heel gemakkelijk vanuit je luie stoel bestellen. Het voordeel van online je pepernoten bestellen is ook dat je alle keuzes die er zijn overzichtelijk hebt. Op deze manier kan je echt kiezen wat je graag wilt. In een winkel is het assortiment vaak veel kleiner en je moet gehaaster je keuze maken. Ook bij veel bedrijven wordt er met sinterklaas een presentje aan het personeel gegeven. Een sinterklaasgeschenk personeel valt altijd in de smaak en is een leuke manier om je personeel waardering te geven.
Na sinterklaas komt de kerst
Het hoogtepunt van de feestdagen is voor veel mensen het traditionele kerstdiner. Gezellig met de familie genieten van een heerlijk diner is nog steeds onverminderd populair. De weken vooraf begint de voorpret al met het uitkiezen van de gangen van het diner. Bij het kerstdiner worden kosten noch moeite gespaard om er wat moois van te maken. Op de meeste menu’s komen de carpaccio en de bouillon vaak voor als voor als voor en tussengerecht. De kalkoen en de kip blijven het ook nog steeds goed doen als hoofdgerecht. Verder is een lekker stuk vlees met passende bijgerechten een veelgemaakte keuze. Als nagerecht zien we nog steeds vaak ijs als topper op het menu staan. Misschien leuk om dit jaar eens een chocolade fondue te bestellen. Je gasten zullen daar zeker van gaan genieten.