Je bent wel of niet opgegroeid met huisdieren. Degene die zijn opgegroeid met bijvoorbeeld honden of katten weten vaak heel goed hoe ze met huisdieren moeten omgaan. Door met hen op te groeien krijg je een natuurlijk gevoel hoe je een huisdier moet behandelen. Helaas ben ik niet opgegroeid met huisdieren. Laatst heb ik wel 2 kittens gekregen. Een vriendin van mij had een nestje en wilde graag twee kittens aan mij geven. We zijn nu 5 maanden later en ik kan eerlijk vertellen dat ik ontzettend veel van ze ben gaan houden. Het zijn waanzinnig lieve dieren en ondertussen weet ik al redelijk hoe ik het beste voor ze kan zorgen. Omdat ik niet de enige ben die het lastig vindt om voor kittens te zorgen schrijf ik vandaag over een aantal tips.

 

Laat ze wennen

Een huisdier moet ook aan jou wennen. Het voordeel van kittens is dat ze nog heel jong zijn en dat ze eigenlijk niks anders gewend zijn dan dat jij voor hen zorgt. Maar ze moeten ook gewend raken aan een huis. Zorg er dus voor dat er een plek in het huis is waar de kittens een aantal weken kunnen opgroeien zonder dat ze naar buiten kunnen. Zo raken ze gewend aan jou en jouw huis. Ik zou ze ongeveer 2 weken in één kamer houden, daarna kunnen ze best het hele huis gaan ontdekken. Na ongeveer een maand mogen ze ook langzaam naar buiten, maar let erop dat ze niet uit de tuin kunnen. Ze moeten namelijk eerst zelf in staat zijn om het huis terug te vinden, en dat kost tijd. Zorg dus voor genoeg vermaak in het huis zodat je kittens lekker kunnen spelen voordat ze naar buiten mogen.

 

Voeding

Vragen over medicatie, vaccinaties en anti-vlooienkuren moet u stellen aan uw dierenarts. Zij kunnen het beste hier advies over geven. Zo hebben ze mij ook geadviseerd over voeding. Kittens krijgen namelijk speciale voeding met extra voedingsstoffen zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. U kunt ze natvoeding en/of droogvoeding geven. Mijn voorkeur gaat uit naar droogvoeding. Hier zitten de meeste voedingstoffen in en hiermee ontwikkelen hun tanden het beste. Natvoeding kan ook, maar ik heb gemerkt dat mijn kittens daar al heel snel erg kieskeurig van werden. Let er dus op dat u niet verwende katten begint te kweken. Kittens zijn ontzettend lieve en vrolijke huisdieren. Ze groeien als kool, maar ook als ze ouder worden blijven ze ontzettend leuk. Zeker als u nog huisdieren heeft gehad kan ik het aanraden om kittens te nemen.