Hij wordt alweer 85 jaar oud, mijn opa. Onze opa zorgt al 10 jaar voor ons, voor mijn kleine zusje en ik. Nog elke dag haalt hij ons op vanuit school en mogen we bij hem spelen tot dat onze ouders ons komen ophalen. Nu hij jarig is, wilde we wat voor hem terug doen. Opa’s zijn er altijd voor hun kleinkinderen en kunnen eindeloos naar ze luisteren en hebben veel geduld. Mijn opa verdient een verwen dag!

Verassing

Het is zondagmiddag en meestal gaat mijn opa dan naar de kerk. Hij is dus niet thuis! We hebben een kleine surpriseparty georganiseerd. Dit is de klassieke manier om iemand te verassen. We hebben een paar mensen van de bingoclub uitgenodigd, een paar neven en nichten en natuurlijk de familie. Omdat mijn opa dol is op kaas, is het thema… kaas! Iedereen trekt iets geels aan. Als verassing hebben een heerlijke kaasplank gemaakt. Ik ging kaas bestellen met mijn moeder en we konden onszelf niet inhouden. Zo hebben we 20 verschillende kazen gekocht, waaronder Parmezaanse kaas, Geitenkaas, Schimmelkaas, Belegen kaas en Blauwaderkaas. Opa weet niet wat hij meemaakt. Op een gegeven moment kwam hij thuis en iedereen riep: ‘verassing’. Hij was dolblij. We hebben de hele middag heerlijk kaas gegeten met iedereen.

Picknicken

De dag is nog niet voorbij. Iedereen ging weer naar huis en mijn zusje, moeder, vader en ik bleven over bij opa. We gaan namelijk picknicken! Omdat het opa’s verjaardag is en hij zo ontzettend graag van picknicken houdt, wilde wij hem meenemen naar de plek waar hij oma voor het eerst heeft leren kennen en daar een mooi plekje uitzoeken. Een picknick. Wat neem je allemaal mee? Omdat we al heel veel kaas hadden gegeten, was het nu tijd om iets zoetigs te eten. Wij zijn allemaal dol op soesjes en boterkoek. Dit namen wij dan ook mee. Verder hebben we nog water en limonade meegenomen. Het zonnetje scheen heerlijk en het was enorm gezellig.

De dag van zijn leven

Nu oma er niet meer is, heeft opa het soms best zwaar. Hij mist haar ongelofelijk en daarom proberen wij als familie vaak bij hem te zijn. Onze band is ontzettend hecht. Hij kon het daarom ook enorm waarderen dat wij hem de dag van zijn leven hebben bezorgd. Mijn zusje en ik kregen aan het einde nog een lolly mee. Ik denk dat dit heel herkenbaar is voor kinderen die naar zijn/haar opa en oma gaan. Je wordt altijd mega verwend! Maar vandaag stond de dag in het teken van opa.